DRIE JAAR STENSIL MEDIA

DRIE TIPS NA DRIE JAAR ONDERNEMEN

Van een spontane gang naar de KvK, het inschrijven van Stensil Tekst en Communicatie, het veranderen naar (het kortere) Stensil Teksten en uiteindelijk eindigen bij Stensil Media. Er kan een hoop gebeuren in drie jaar. Tijd om de Stensil-geboortedag te eren. Speciaal voor al die andere dromers out there: drie leerpunten na drie jaar ondernemen. Lekker zweverig, idealistisch en cliché. Maar uiteindelijk toch waar.

 

1. Taking care of business
Als het niet om teksten gaat, ben ik een vergeetachtige, rommelige kluns. Vanaf dag één heb ik hulp gezocht bij mijn financiële administratie. Dat heeft me ook geld gekost, maar ik heb nu inzicht in mijn financiële situatie, kan ergens terecht met vragen én ik weet zeker dat ik niet voor belastingtechnische verrassingen kom te staan. Brigitte en Ad zijn mijn helden. Leuker kan ik het niet maken. Ik kan het wel uitbesteden.

 

2. Peter-Jan Rens
Geef. Nooit. Op. Soms gaat het niet, soms kan het niet, soms wil het niet en soms mag het niet. Maar zeg nooit stop en geef nooit op. Ik wil voor mezelf werken. Eigen baas zijn. Verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen fouten, successen en ideeën. Mijn eigen uren bepalen. Doen wat ik leuk vind en waar ik energie van krijg. En als ik dat wil, zal ik ervoor moeten werken. Ik heb vaak uit frustratie mijn laptop over de schutting willen gooien. Toch maar een baantje naast het tekstschrijven genomen. Gedacht: laat ik maar gewoon een echte job zoeken. En na drie jaar lijk ik pas mijn weg gevonden te hebben. Zo lang duurt het blijkbaar om je koers te bepalen. Om een naam te vestigen. Alles komt goed. En zo niet, dan toch.

 

3. Blijf vernieuwen
Sta open voor feedback en blijf leren. Ik praat dolgraat met andere ondernemers, sta te springen als ik er één mag interviewen. Probeer al hun kennis, ervaring en levenslessen tot me te nemen. Maar ik ben ook niet bang om toe te geven dat iets niet werkt voor Stensil. Blijf jezelf vernieuwen en wees niet bang om te falen. Zie mogelijkheden en doe hier iets mee, laat kansen nooit zomaar voorbij gaan. Die ene kans kan zomaar jouw big break zijn.