WKATER

Aan mij kan het niet liggen. Ik had mijn rood-wit-blauwe-armbandjes om de juiste pols (de linker). Hetzelfde shirt aan dat de vorige wedstrijden ook zijn werk deed. Gewassen met hetzelfde wasmiddel uiteraard. Ik dronk hetzelfde (bier). Droeg dezelfde schoenen. Ik was zelfs met dezelfde WK-partner. 


Hoe prachtig zou het zijn als mijn kleding, omgeving en vrienden de penalty-skills van Celissen zouden kunnen beïnvloeden. De strafschop van Vlaar. De grote teen van Robben. De wissels van Louis. Het energielevel van Van Persie. De commentator.


Bijgeloof

Onzin. Ik weet het. Zodra we geen invloed meer uit kunnen oefenen op dingen die voor ons belangrijk zijn, komt bijgeloof om de hoek kijken. We willen de controle houden. We willen denken dat wij nog iets in de melk te brokkelen hebben. Als ZZP’er vind ik het al lastig om dingen uit handen te geven. En daar hangt geen lelijke trofee van af.


Vlinder

Had ik op het juiste moment mijn gewicht verplaatst van mijn linker- naar het rechterbeen. Was ik overgestapt op gin-tonic. Had ik toch gekozen voor oranje, in plaats van zwart ondergoed. De uitkomst was waarschijnlijk hetzelfde geweest. Helemaal zeker weet je het echter nooit: we kennen het butterfly-effect.

Wat had ik graag het verschil gemaakt.